TABUNG DUIT NUFFNANG

Followers Cybermall

Tuesday, January 21, 2014

MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB)

MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB)
RM18.00 untuk 21 biji
(harga tidak termasuk kos pos)
(untuk kegunaan sebulan)
BERMINAT SMS / WHATSAPP 012-4348281

PENGENALAN MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) 
Jika puan2 berhajat utk merancang keluarga dgn cara tradisional , bolehlah mencuba dgn MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) ini. Kejayaannya adalah 100% dgn syarat mengikut disiplin makan yang betul.

Telah diamalkan sbg tradisi keluarga sejak 20 thn dahulu. MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) tidak dijual dimana2 kedai ubat atau farmasi.

Bagi yang kurang selesa family planning dgn kaedah moden adalah dipelawa utk mencuba kaedah tradisi ini dan setelah mendapat kejayaan & keyakinan boleh membuat perbandingan dgn kaedah moden.

Dengan MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) anda lebih cantik dan sihat hingga ke hari tua. Marilah kita bersama-sama menjaga kesihatan dan kecantikan diri dari awal usia masih muda. Jangan tunggu usia lewat baru kita sibuk untuk menjaga diri. Masa tu memang dah tak boleh nak awet muda lagi tetapi sakit yang mengundang kita. Mari kita kongsi petua sihat, anggun dan cantik bersama MAB. Insyaallah

ANDA ADA MENGALAMI MASALAH KESIHATAN / MASALAH WANITA SEPERTI :-
Susah mengandung?
Period tidak menentu dan sengugut yang teruk?
Selalu sakit-sakit badan?
Masalah angin dan toksin dalam badan?
Nampak tua dan ingin nampak muda berseri?
Selalu keletihan dan sering mengantuk time kerja?

TANYAKAN DIRI ANDA SOALAN INI :-
* Adakah puan-puan tidak selesa mengguna pil perancang keluarga, suntikan bahan kimia atau menanam apa-apa peralatan dalam rahim bertujuan untuk mencegah kehamilan?

* Tidakkah puan-puan merasa ragu-ragu dari manakah sumber bahan kimia yang diambil, dimakan itu halal atau pun mempunyai kesan sampingan lain seperti terdedah kepada risiko barah?

* Adakah puan-puan menjadi gemuk selepas mengambil pil perancang keluarga sekaligus kecantikkan anda lenyap selepas mendirikan rumahtangga sehinggakan suami tidak suka lagi?

* Persoalan inilah yang menghantui kaum wanita dalam dilema alam rumah tangga yang disebabkan oleh kaedah merancang keluarga yang diperkenalkan oleh barat.

* Andai kata puan2 tiada alternatif sebelum ini, silalah mencuba MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) ini untuk mendapat keselesaan dalam family planing disamping mendapat kesihatan yang maksima tanpa sebarang efek untuk jangka panjang.

* Jika puan2 sudah / diambang monopouse MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) ini adalah penyelesaian yang terbaik. Walaupun puan2 sudah monopouse dengan mengambil 1 botol MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) sahaja puan2 pasti dapat mengembalikan period semula seterusnya Insya-Allah hubungan dengan suami akan harmoni seperti dahulunya.

* Dengan MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) ini pasti dapat menambah nilai puan2 sebagai seorang isteri.

INI JAWAPANNYA MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB)
MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) adalah produk tradisional dibuat dari herba, rempah ratus dan madu. kegunaan MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) pada asasnya adalah untuk family planning. Walau bagaimana pun MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) juga bertindak sebagai ubat multipurpose dalam penjagaan kesihatan dalaman / kecantikan wanita terutamanya bagi yang telah berumahtangga. MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) juga merupakan salah satu alternatif bagi orang yang kurang selesa dengan kaedah family planning moden. Keberkesanannya dalam family planning adalah 100% sekiranya anda mengikut aturan makan yang betul. MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) juga boleh diambil oleh orang yang berumur 18 tahun ke atas berkahwin / belum berkahwin dan orang-orang tua (warga emas). MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) dijamin bersih, suci lagi halal tanpa perlu diragui lagi bagi org islam. 

KHASIAT DAN KEGUNAAN MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) INI ADALAH UNTUK :-
* Merancang keluarga
* Merawat keputihan
* Awet muda
* Memelihara peranakan
* Membuang darah kotor melalui period
* Menambah tenaga
* Teraturkan period
* Mencantikkan kulit / menegangkan payudara
* Mengawal berat badan
* Melawaskan buang air besar
* Memulihkan / melambatkan monopaus
* Menstabilkan hormon wanita
* Melancarkan peredaran darah
* Mengawal kolestrol dalam darah
* Ikhtiar utk mendapatkan zuriat

KANDUNGAN MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) :-
* Kacip Fatimah
* Serapat
* Senduduk
* Inai
* Madu
* Manjakani
* Habbatus Sauda / jintan hitam

TINDAK BALAS MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB)  

Dari segi saintifiknya bagaimana MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) boleh bertindak sebagai family planning........
1) Apabila kita makan MAB ianya akan meningkatkan temparature (suhu) badan dalam tempoh 24 jam. Suhu ini akan membuat satu invironment pada sekitar rahim kita (tempat pertemuan benih lelaki n perempuan) dimana pada suhu ini ianya akan membuatkan benih lelaki dan perempuan tidak aktif untuk bercantum (persenyawaan) untuk membentuk embrio (janin). Dengan kata lain chances utk pregnant adalah zero pada suhu ini.

2) Untuk pengetahuan dari ilmu kajian biologi benih (ovum) yg dihasilkan cuma ada hayatnya (umur) sehingga 24 jam sahaja. Jika benih ini tidak dapat bersenyawa dalam tempoh 24 jam ini maka ianya akan mati sendiri. Ini ada ketetapan umur benih sejak azali lagi yang Allah jadikan.

3) Jadi relate dgn maklumat diatas sebab itu lah MAB hanya dibuat berfungsi setakat 24 jam sahaja. Tujuannya supaya menyamai umur benih. Jadi dlm zon yang tidak selesa tu ia tidak berupaya utk combine dgn couplenya maka lepas tempoh 24 jam ia pun matilah sendiri n pada hujung bulan (time rest 7 hari) ia akan direduce melalui period. Jadi kalau dalam tempoh 24 jam tu kalau ia berjaya combine maka proses persenyawaan akan berlaku dan akhirnya membentuk embrio (janin).... so pregnt lah tu. Sebab inilah MAB perlu dimakan ikut aturan dgn gap masa yg betul. +/- 2 jam adalah dikira 100% selamat. Jika tak ikut displin ni maka selepas 24 jam suhu badan akan normal dan benih akan kembali aktif n dlm zon yang selesa maybe ia berupaya untuk melakukan persenyawaan maka terpregntlah bagi org yg makan main2 @ lupa/tak ada displin.

4) So satu biji itulah dose yang betul utk membuat temperature yang tepat. Jika dilebihkan dose nnt blh membawa risiko lain pula kecuali kes lupa shj. So... itulah konsep family planning yg mudah utk difahami. Tidak ada chemical dlm membuat protek just ramuan rempah2 n herba tertentu sudah memadai.

Apabila anda mengambil MAB, ianya akan bertindak merawat penyakit terlebih dahulu. proses ini dinamakan tindak balas awal. MAB akan bertindak membetulkan sistem dalam badan supaya ianya berfungsi dengan baik.

BAHAGIAN YANG AKAN BERLAKU PROSES RAWATAN :-

Bahagian Peranakan:
Ia akan mencairkan lemak / kolestrol / toksin dalam darah. apa yang MAB buat adalah ia akan mencairkan darah period lama, nifas lama yang tidak keluar habis semasa tempoh berperiod/berpantang (bagi yang bersalin).


Darah ini biasanya berwarna hitam/coklat. Banyaknya darah yang keluar adalah bergantung kepada tahap kesihatan masing-masing.

Jika anda sudah lama tidak berperiod / period pendek bermakna banyaklah darah kotor yang disimpan dalam peranakan tersebut. Pada peringkat ini, anda akan didatangi kekerapan period yang tidak menentu kerana MAB sedang merawat peranakan anda.

Memecahkan lemak / Kolestrol / toksin
Selepas selesai tempoh itu, anda akan melalui peringkat keserasian dengan MAB. Pada tahap ini, period akan kembali normal, maksudnya apabila habis saja 21 biji, besoknya period akan datang. Pada tahap ini, MAB sudah serasi dengan anda kerana proses rawatan sudah selesai.. Selain dari darah kotor seperti di atas, lemak/kolestrol/toksin dalam badan/darah akan dipecahkan dan dibuang bersama najis air besar. Pada masa ini anda akan mengalami kekerapan membuang air besar dan melepaskan angin (kentut)

Darah period yang lama ini seharusnya dikeluarkan kerana ianya memberi implikasi kepada anda dalam jangka masa panjang. Antara risikonya ialah terdedah kepada fibroid/cyst/barah pangkal rahim. Jika darah lama ini dapat dikeluarkan insyaAllah risiko kepada penyakit tersebut adalah rendah. Dengan kata lain, MAB adalah satu ikhtiar utk mengelakkan kemunculan penyakit tersebut.

Khasiat Dan Lain-lain Kegunaan MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB)
Sebagai makluman, MAB ini bukanlah hanya semata-mata untuk family planning sahaja, malah MAB boleh dikatakan ubat pelbagai guna (multi-purpose). Pada umumnya MAB mempunyai khasiat-khasiatnya yang tersendiri berguna untuk kesihatan dalaman.fizikal wanita. Dibawah diterangkan sedikit secara ringkas lain-lain kegunaan MAB seperti mana yang dimaksudkan sebagi ubat pelbagai guna (multi-purpose).

Antaranya adalah seperti berikut:

Melambatkan Monopaus / Mengembalikan Period Bagi Orang Yang Telah Monopaus
Dengan mengamalkan MAB, anda tidak akan monopaus di usia yang terlalu awal ia itu sekitar 40an. Biasanya hormon kewanitaan dikeluarkan oleh otak kita dengan aktif pada usia remaja sehinggalah sekitar usia 30an, disebabkan faktor usia, stress dan tekanan hidup, otak kita menjadi kurang berkupayaan merembeskan hormon tersebut untuk badan, jika masalah ini tidak diatasi dengan baik kita menjadi cepat tua dan akhirnya mempercepatkan monopaus, Keadaan ini akan menimbulkan kesan yang tidak baik dalam hubungan rumahtangga. Hubungan seksual juga menjadi tidak harmoni. InsyaAllah mengamalkan MAB masalah tersebut dapat di atasi dengan baik

MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) Untuk Ikhtiar Anak
Biasanya orang yang mempunyai masalah period/senggugut adalah sukar untuk mengandung. berkemungkinan orang seperti ini mempunyai masalah dalaman pada peranakan seperti terdapatnya blocking pada peranakan seperti period tak keluar habis/keputihan. Keadaan seperti ini akan menghalang perjalanan sperma lelaki menuju ke rahim untuk bercantum dengan benih perempuan. Dengan mengamalkan MAB, ianya mengeluarkan blocking tersebut supaya perjalanan sperma menjadi lancar. Dengan itu proses penghamilan akan lancar.

Sesuai Untuk Perempuan Berumur / Warga Emas
MAB ini bukan sahaja untuk wanita muda malah ianya sesuai kepada waita yang berumur 50an ke atas. Bagi golongan berumur/warga emas ianya tidak dapat mengembalikan period lagi, cuma hanya boleh mendapat khasiat2nya seperti melancarkan peredaran darah, memberi tenaga, lawas, menghilangkan kebas2 dan sebagainya.

CARA MAKAN MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) 
1. Bagi yang lepas pantang, mula makan hari ke 44 lepas bersalin

2. Bagi yang merancang sendiri, mula makan pada hari ke 3, 4 atau 5 period.

3. Bagi yang ambil pil perancang ingin bertukar ke MAB, habiskan pil tersebut dan semasa hendak ganti pil, terus ganti dengan MAB dan tak perlu lagi tunggu period.. MAB juga boleh makan bersama pil

4. Bagi yang sedang merancang menggunakan cara IUD, kaedahnya seperti berikut:
i)  Kes yang tidak ada period, dapat MAB boleh terus makan
ii) Kes IUD yang belum expired dan ada period, mula makan pada hari ke 3, 4 / 5 period. Bila IUD sudah expired nanti boleh putuskan sama ada nak teruskan pakai IUD atau MAB sahaja

5. Bagi yang sedang merancang menggunakan Injection, Kaedahnya seperti berikut:-
i)  Kes belum / baru expired, dapat MAB boleh terus makan pada hari ke 3, 4 / 5
ii) Bagi yang tak period, dapat MAB boleh terus makan. Selepas expired injection, boleh putuskan utk terus sambung injection atau MAB sahaja.

6. Makan 1 biji sahaja sekali sehari sama ada pagi / malam setiap hari selama 21 hari. Selepas habis, REHAT selama 7 hari dan selepas itu sambung botol ke 2 dan seterusnya. Contohnya: Jika pil yang terakhir makan hari Sabtu, maka sambung semula botol ke 2 pada hari Sabtu minggu seterusnya. Jika makan pagi, botol ke 2 pun teruskan ambil pagi.. begitu juga jika ambil malam.

7. Bagi kes lupa makan, cara adalah seperti berikut:-
i) Lupa makan waktu malam, pagi esok ambil 1 biji sebagai ganti, jika masih juga lupa, maka malam kena ambil 2 biji sekali.
ii) Lupa makan pagi, malamnya ambil 1 biji sebagai ganti, jika masih lupa, maka pagi esok kena ambil 2 biji sekali.

Peringatan
Utk mengambil MAB bagi merancang keluarga, MAB hanya memberi perlindungan sehingga tempoh 24 jam sahaja. Oleh itu berhati-hati tempoh gap makan supaya tidak melebihi 24 jam, jika syarat ini tidak dipatuhi ianya kurang berkesan utk dijadikan family planning.

Jika sedang makan MAB didatangi period, jangan berhenti, terus habiskan 21 biji dan berhenti selama 7 hari sebelum sambung semula botol seterusnya.

Jika puan2 mematuhi aturan makan ini, insyaallah ianya dapat membantu sebagai kaedah family planning yang berkesan.. selamat mencuba. sekian

Di awal pengambilan MAB ni tidak boleh campur makan dengan ubat / produk berasaskan herba.. dikhuatiri akan menjejaskan kesan MAB..

No comments:

Post a Comment

submit